Proces inmatriculare auto

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (18 evaluari, media: 4,94 din maxim posibil 5)
Încarc...

In vederea inmatricularii unui autoturism, contribuabilul este obligat sa piarda 4 zile care din cauza timpului mare de asteptare se transforma in zile de concedi
1. Prezentarea la RAR unde in urma orelor petrecute pentru o simpla identificare si a costurilor enorme pt acest proces, inmanarea CIV-ului se face la 3-4 ore dupa identificare.
2. Depunerea unei cereri la Anaf in vederea calcului taxei de timbru. Sunt solicitate acte, aprox. 10 coli, o traducere a brief-ului doar pentru a se identifica data primei inmatriculari desi este singura rubrica datata din toata pagina, avem google translate in 2016 etc, toate se traduc in costuri pe care contribuabilul el suporta. Bineinteles si aici este coada, dupa primirea dosarului ti se da un nr de inregistrare si ti se comunica termenul de 2 pana la 5 zile pentru procesare. Calcul ce nu dureaza mai mult de 2 minute, in cazul in care exista un template printarea ar fi foarte rapida.
3. Politie. Aici din nou un toptan de acte si copii ale acestora, 3 taxe care se platesc in locatii diferite ( CEC, Finante, Ghiseu Politie ). Coada este interminabila, pentru fiecare dosar se pierd intre 15-20 minute iar la ghiseu este un singur angajat. Daca dupa 2 ore de stat la coada, ai norocul sa prinzi pauza de masa de la ora 12:00 cand persoana de la ghiseu nu este INLOCUITA, timpul petrecut se mai mareste cu cele 30 minute.