SISTEMUL BIROCRATIC – O SINGURA CERERE PENTRU REZOLVAREA UNEI PROBLEME

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (6 evaluari, media: 4,67 din maxim posibil 5)
Încarc...

Documentele eliberate de stat sunt cerute apoi tot de stat, tot timpul – copie autentificata la notar, adeverință medicala, cazier judiciar, etc …

EU AM O PROPUNERE DE REFORMA AUTENTICA A SISTEMULUI BIROCRATIC

O propunere simpla – SISTEM GUVERNAMENTAL INFORMATIZAT INTEGRAT, pentru institutiile statului. Ce inseamna? Guvernul pune bazele unui server ce va avea toate informatiile necesare despre un cetatean (date despre studii, despre stare sociala, civila, loc de munca, etc …). Pe baza unui user si o parola … fiecare institutie se conecteaza la acest sistem si … poate modifica datele, poate culege informatii, astfel incat pentru orice document, necesar statului, este de ajuns sa te adresezi cu o simpla cerere (depusa personal sau prin e-mail, facand dovata achitarii taxei necesare de a beneficia de serviciul respectiv – taxa ce poate fi platita inclusiv on-line). De altfel este de ajuns sa te adresezi unei singure institutii sa obtii orice document ai nevoie de el (copie autentificata). Sa luam un exemplu … vreau sa sustin un concurs de angajare la guvernul romaniei pe un post – depun o simpla cerere si … atat . Functionarul guvernului, dupa cerere, se conecteaza la sistem si de acolo afla: ce studii am, care este starea mea de sanatate, copia ci, cazierul judiciar, cazierul fiscal, etc … sau – devin somer: depun cererea pentru acordare somaj si … decizia de concediere, apoi, astept somajul. Sau finalizez o facultate la stat – functionarul universitatii imi va elibera diploma la cerere, insa, va face si modificarile necesare in acest sistem. sau – vreau sa-mi infiintez o firma, depun o cerere la institutia abilitata cu acest lucru, platesc taxele si apoi functionarul verifica ce am, ce nu am in sistem, eventual mai cere ceva si apoi imi înființează firma.
Ce ziceti ??? Nu ar fi mai simplu ??? Puteti pune si taxa pentru verificarea informatiilor sau pentru utilizarea acestui portal.
Astfel ar funcționa pe principiul – un singur document, pentru o singura problema si ar fi necesar sa se aplice si principiul – o singura taxa, pentru un serviciu !!!

(DACA SE CONSIDERA NECESAR POT DETALIA FOARTE MULT IDEEA – INCLUSIV DE CE AR FI NEVOIE PENTRU A SE DUCE LA BUN SFÂRȘIT ACEST LUCRU, TIMP, RESURSE UMANE, MATERIALE ETC …)