cazierul judiciar

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

De curand m-am confruntat cu o problema legata de obtinerea cazierului judiciar. Stiu ca s-a imbunatatit procedura in sensul ca acesta se poate elibera pe loc, insa sunt necesari prea multi pasi pentru obtinerea acestuia( timbru fiscal în valoare de 2 lei;
chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei, care se obtin de la institutii diferite, respectiv Posta si Trezorerie, care are program numai pana la ora 13!!!!!-deci e nevoie sa ne invoim pentru plata taxei).
In afara de acest aspect am observat, in ultima perioada, ca sistemul computerizat care furnizeaza informatiile catre politie se defecteaza foarte des, ceea ce inseamna ca nu se mai poate elibera pe loc cazierul si culmea nici nu se stie cand se poate elibera!!!! Am fost pusa in situatia de a pierde un examen pentru ca nu am putut depune dosarul la termen pentru sustinerea concursului respectiv pe acest motiv.
Un alt aspect legat de cazier este faptul ca acesta nu se poate ridica decat personal sau numai cu procura notariala.
Nu inteleg de ce nu se poate ridica de catre un avocat care are posibilitatea, conform legii,sa ateste identitatea partii si sa reprezinte persoanele fizice si juridice in fata oricarei institutii.
Pot afirma astfel ca pentru obtinerea unui cazier judiciar am fost nevoita sa fac cheltuieli suplimentare si multe drumuri.
Astfel, bucuria eliberarii pe loc a cazierului judiciar a fost de scurta durata.
Propun ca acest document sa fie preluat on-line de catre institutia interesata si abilitata de lege in acest sens pentru a scuti cetatenii de costuri , drumuri, timp, hartii, cozi si nu in ultimul rand nervi/stres.