Cerere dizolvare societate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Registrul comertului a sesizat ca sediul in care functioneaza societatea si care este inchiriat, a expirat si nu a fost depusa anexa de prelungire (s-a uitat pur si simplu!) si la o luna ne-au cerut direct dizolvarea in instanta. Ironic este ca citatia a venit la sediu 🙂
A urmat umblatura romaneasca: la ORC, bon ordine, platit, dus si la Judecatorie, etc. Apoi am primit si de la ANAF o instiintare. Mers si la ei, intors la ORC, luat certificat constatator, dus la ANAF. Platit, evident! Termen de judecata, respins cerere ORC. Acum asteptam comunicare si poate recurs de la ORC.
Intreb retoric: nu era mai simplu ca ORC sa ne trimita o notificare pe adresa ca nu ma astept sa stie sa foloseasca telefonul sau e-mail?!
Poate se gandeste cineva la cat de absurd este acest „ajutor pt inteprinzatori” si cat incarca 3institutii publice aiurea (ORC, Judecatorie, ANAF) ca sa nu mai vorbim de noi (timp pierdut, bani, parcari imposibile, interactiune cu acrituri idioate, etc)
Se putea rezolva totul in doua zile cu un simplu telefon! Noi am facut anexa la contract, s-a stampilat, semnat si puteam sa o scanam si sa o trimitem pe mail.. Dar nu, a trebuit sa fie ditamai taraboiul cu 3 institutii si oameni ce altfel ar veni la mine sa-i angajez sa le dau cu adevarat sa lucreze!
Scuzati supararea dar oricum ma abtin de la trivialitatile care imi vin la adresa lor (mai ales o jurista frustrata de la ORC Timis, care a tinut sa interpreteze legea la modul acesta disperat).
Bine ca astia care platim taxe si chiar functionam legal la adresa din acte suntem hartuiti asa si evazionistii fantoma sunt bine merci!
Sunt chiar curios daca cineva analizeaza oportunitatea aplicarii legii orbeste si nu si a spiritului legii.