Inmatriculare auto

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (8 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

1. contravaloarea placutelor cu nr. de înmatriculare se achita la ghişeul de depunere documente. De ce nu se achita aici si taxa de înmatriculare si contravaloarea certificatului de înmatriculare? De ce trebuie sa mergem la mai multe ghisee?
2. Solicitantul va trebui să prezinte unul din următoarele documente:
– dovada achitării timbrului de mediu pentru autovehicule stabilit potrivit legii (original şi copie) şi decizia de calcul eliberată de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în cazul în care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;
– dovada că proprietarului plătitor al taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, al taxei pe poluare pentru autovehicule, al taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau al timbrului de mediu pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduală, documentul care evidenţiază această situaţie se eliberează de organul fiscal competent.
Nu putem evita aceste drumuri? Nu se poate ca Serviciul Inmatriculari sa acceseze baza de date a ANAF si sa-mi spuna ei daca e OK sau nu, fara sa mai fac doua drumuri la ANAF pentru aceste adeverinte?