Plata taxelor prin Ghiseul.ro

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Desi Ghiseul.ro ofera de mai multi ani posibilitatea platii taxelor online, aflam mereu de la stiri ca acest sistem este foarte putin folosit. De asemenea, in fiecare an aflam de existenta cozilor interminabile la ghiseele directiilor de taxe si impozite.
Problema, din punctul meu de vedere nu este numai la contribuabili ci si la autoritale locale.
Consultand lista cu institutiile inrolate in ghiseul.ro vom constata ca exista un numar foarte mic de institutii publice inrolate.

Propunerea mea este sa existe un calendar si o data termen, pana la care toate institutiile publice (primarii in special) ce incaseaza diverse taxe sa fie obligate sa se inroleze in sistemul ghiseul.ro

Un alt aspect important este ca, si in situatia comunelor/satelor mici sau cu o populatie imbatranita Ghisul.ro este necesar. Sunt multe cazuri in care persoane cu domiciliul intr-un oras, detin proprietati (terenuri, case) in localitatile invecinate. Astfel,un bucurestean care detine un tern agricol in judetul Giurgiu, va trebui anual sa se deplaseze 30-40 de km (80 de km dus-intors) pentru plata impozitului. Posilbitatea platii prin Ghiseul.ro l-ar scuti de acest drum.

Ca si prioritate, propun ca primariile din localitatile cu mai mult de 5000 de locuitori sa urgenteze procesul de inrolare.