impozitul pe cladiri/plata impozitelor si taxelor

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (12 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In Germania, in momentul dobandirii unei case, notarul se ocupa de toate transcrierile necesare. In momentul finalizarii transcrierii, primesti un document de la cei din administratia fiscala prin care ti se aduce la cunostinta evaluarea facuta si suma trimestriala pe care trebuie sa o platesti, te duci la banca si iti dai acordul ca in fiecare an, autoritatea fiscala sa-si incasaze impozitul. La inceputul fiecarui ani, primesti un document cu impozitul calculat/recalculat, daca e cazul.
In Romania, ca sa platesti o taxa/ impozit, trebuie sa te deplasezi la fisc, stai la coada, completezi cateva declaratii/formulare si daca esti norocos poate reusesti sa iti platesti impozitele. Si ce ma fac, daca declaratia este gresita, si poate taxa se calculeaza gresit? Sunt eu de vina sau autoritatea fiscala? Nu conteaza ca nu locuiesti in Romania, dar detii inca o proprietate in statul al carui cetatean sunt, si poate nu urmaresti zi de zi schimbarile legislative.
Un alt exemplu: impozitul pe venit in Germania se face pe baza documentelor/declaratiilor completate de tine, dar declaratia de impunere se face de administratia fiscala! In cazul in care administratia omite / greseste declaratia de impunere, primesti o rectificare, prin care te instiinteaza ca trebuie sa platesti / primesti bani! Simplu.
Diferenta: in Germania administratia lucreaza pentru cetateni, in Romania, cetatenii lucreaza pentru administratie!