INSTIINTARE PRIVIND INTENTIA DE VANZARE A IMOBILULUI

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (8 evaluari, media: 2,50 din maxim posibil 5)
Încarc...

Monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune al statului român, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, sau al unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, potrivit prezentei legi, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării.

Proprietarii persoane fizice sau juridice care intenţionează să vândă monumente istorice trebuie sa înştiinţeze în scris direcţiile pentru cultură, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene.
Propun ca imobilele din categoria monumente istorice CARE AU DESTINATIA DE LOCUINTE INDIVIDUALE aflate in proprietatea persoanelor fizice sa fie scutite la vanzare de obtinerea acordului privind dreptul de preemtiune al statului.
Proprietarii acestor spatii de locuit au legal aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti proprietari de locuinte (nu mai sunt scutiti nici de plata unor impozite) iar statul, IN TOATE CAZURILE nu s-a aratat interesat de achizitionare.