obtinere adeverinta asigurat CASS persoane fara venituri

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (20 evaluari, media: 4,95 din maxim posibil 5)
Încarc...

In momentul de fata, pentru a obtine calitatea de asigurat CASS daca esti persoana fara venituri, trebuie sa mergi la ANAF pentru a plati contributia pe un anumit numar de luni. Apoi iti trebuie o adeverinta de la Primarie cum ca nu realizezi venituri agricole. Cu chitanta de la ANAF, adeverinta de la Primarie si cu alte documente trebuie sa mergi la CASS, sa stai la coada (programul este doar pana la ora 11 dimineata in Timisoara) si sa depui dosarul. Din pacate nici atunci nu se rezolva problema pentru ca nu apari asigurat in sistemul lor, si deci nici la medicul de familie. Timp de un an de zile am tot sunat la sediul lor pentru a afla de ce nu apar asigurata, desi am respectat toate procedurile, dar nimeni nu raspunde la telefon niciodata! AM PLATIT CONTRIBUTIA PENTRU UN AN SI NU AM APARUT NICIODATA ASIGURATA!
PE SCURT: eu trebuie sa fac multe drumuri pe la diferite institutii penstru a-mi alcatui dosarul necesar, ca apoi sa-mi fie imposibil sa folosesc cardul de sanatate, pentru ca nu apar asigurata. Iar povestea se repeta de fiecare data cand vreau sa imi platesc contributia (o data la 3,6,12 luni).
Daca decidem sa iesim din sistem, sa nu platim contributia ci sa ne platim din buzunar toate serviciile medicale la privat, atunci suntem amenintati ca va trebui sa platim zeci de mii de lei retroactiv!! Eu vreau sa fiu asigurata, vreau sa-mi platesc datoriile la stat si nu sunt lasata! Dar tot eu trebuie sa ma umilesc si sa realizez imposibilul pentru ca altfel risc sa creez datorii aberante la stat!