Aprobare decontare tratament Demente-Altzheimer

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru a beneficia de mica reducere la medicamentele pt boala Altzheimer (dar nu numai) pentru o ruda apropiata, suntem nevoiti sa mergem la control o data la 6 luni. Medicul specialist da la finalul controlului o aprobare, pentru CASMB.

De aici intervine birocratia: CASMB pretinde la fiecare 6 luni depunerea unui nou dosar (cu aceleasi acte: cerere, copii CI, taloane pensie, recomandare medic specialist,etc.).

Depunerea se face doar fizic, la unul dintre sediile institutiei, la cozi zilnice infernale (atat pacientii, majoritatea trecuti de 70 ani, cat si angajatii) fiind ca intr-o stare de asediu, asteptand sau lucrand in conditii insalubre, total improprii.

Dupa depunerea dosarului, se asteapta o saptamana aprobarea, care se ridica tot fizic, de la acelasi sediu. Cu aceasta aprobare, se merge in copie luna de luna sa se ridice tratamentul de la farmacii, dar impreuna cu reteta pe care luna de luna trebuie a o ridicam de la medicul specialist.
LA FINAL AVEM O REDUCERE DE 40 LEI LA MEDICAMENTE.

Pana la finalul 2015 exista macar regula ca aprobarea CASMB sa fie ceruta o data la 12 luni, nu la 6 luni !!!!!!

PROPUNERILE NOASTRE:

– 1. sa se mute hartiile online, prin inregistrarea aprobarii pe cardul de sanatate, sau prin transmiterea recomandarii de tratament de catre medicul specialist direct catre CASMB, pe raspunderea sa.
-2. Macar sa se depuna la CASMB, doar o declaratie pe proprie raspundere ca nu s-au schimbat conditiile care justifica tratamentul si schimbarea perioadei de reaprobare inapoi la 12 luni. Acum este mai rau ca in urma cu 7-8 luni, din acest punct de vedere.
– 3. Tratamentul (in cazul nostru cu Ebixa si mai nou Memantina) nu se poate elibera fara reteta. Sincer, am fi renuntat la marele discount de 40 lei, avand in vedere ca pentru el trebuie sa fac cel putin 18 drumuri pe an prin Bucuresti, doar pentru aprobari (fara ridicatul efectiv al medicamentelor). Aceasta propunere vizeaza o alta cale, cea a difuzarii fara rateta a acestor tratamente.