Consultatie la medic specialist

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (19 evaluari, media: 4,89 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru o programare la medicul specialist in sistemul public de sanatate (astazi 01 martie 2016) este nevoie de urmatoarele documente:
-BI, card sanatate
-trimitere de la medicul de familie
-adeverinta salariat

Primele doua sunt in regula, nu cred ca e ceva ce ar trebui schimbat, insa:
– adeverinta de salariat – de ce e nevoie de asa ceva atata timp cat verificararea se poate face mult mai simplu prin sistem informatic (contributiile la CAS sunt platite lunar, iar statul are informatia). Mai ales ca exista un sistem informatic integrat unde ar trb sa fie informatiile cu privire la asigurat -card de sanatate. Este o hartie ceruta de sistemul public de sanatate care nu arata decat incapacitatea statului de a lucra in FOLOSUL CETATENILOR, cu informatiile pe care le are deja. Cu siguranta asa ceva nu are cum sa existe intr-o administratie care daca nu se vrea moderna – mai e mult pana acolo – se vrea cel putin reformata.

– trimitere de la medicul de familie, din nou redundant, cred, si un blocaj incredibil pentru cazurile in care e nevoie de mai multe vizite la acelasi doctor specialist. Iar daca trimiterile de la medicul de familie se dau oricum in momentul in care e nevoie sa consulti un specialist, atunci de ce mai e nevoie de ele ? Sa presupunem ca trebuie sa vezi de 3 ori medicul specialist (caz simplu: consultatie, investigatie amanuntita si interpretare rezultate + presciere tratament) . De cate drumuri e nevoie sa bata asiguratul in sistemul public de sanatate romanesc , 6 ??