Impozit pe cladiri – foarte multe hartii solicitate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (7 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Odata cu noua lege privind impozitul pe cladiri, la sediile primariilor este o adevarata debandada legat de cine ce trebuie sa declare si mai ales, ce hartii sa depuna (exact, nici macar nu se poate depune online aceasta declaratie).

Situatia ar putea fi rezolvata mult mai simplu daca datele solicitate in acea declaratie s-ar prelua datele folosite la inregistrarea firmelor/PFA. La infiintarea unei societati de ex se cere contract de comodat in care se specifica cat din proprietatea respectiva este folosita de firma. Mai mult, se cere actul de spatiu, copie dupa CI/BI, cadastru si cine stie ce alte solicitari o sa mai apara in urmatoarele zile.

Desigur, exista si situatii punctuale cand anumite acte sunt necesare, dar este ilogic ca toti patronii si pfa sa faca declaratii si sa aduca actele cand mai normal era sa se gaseasca o cale de a folosi deja datele existente in multe alte baze de date/institutii sau macar o modalitate mult mai rapida si simpla (inclusiv online) de a avea acele date.