ITL001 2016

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (9 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Ati complicat sistemul de taxare local neconstitutional, un proprietar poate sa-si obtina un uzus din proprietatea lui in orice mod: persoane fizice, persoane juridice, contract inchiriere sau de comodat. Ati venit cu solutia declaratiei pentru societatile care au doar sediu social fara activite, cerand:
1. formularul itl 001 2016 in care treci o ciurda de informatii inutile, care oricum exista in evidentele taxelor locale;
2. copie dupa contract comodat/inchiriere;
3. copie dupa CUI-ul societatii
4. copii dupa actele de proprietate
Din moment ce figurez ca proprietar in evidentele DITL la ce mai trebuie sa depun toate aceste prostii? O declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca societate/pfa nu desfasoara activitati la sediul social, sau un certificat constatator de la Registrul Comertului din care sa rezulte ca societatea/pfa nu are activitate la sediu nu era sufiecient? Angajatii MF, taxe locale sau centrale, n-au auzit de importanta unei declaratii pe proprie raspundere? Adunati maldare de hartii inutile, cand in dosarul contribuabilului se poate cu usurinta verifica cine a dat declaratia?
E nevoie sa se faca cozi lungi si sa stai ore in sir ca sa depui o ciurda de hartii inutile?
Daca societatea/pfa are activitatea intr-o casa, dar nu deduce nici o cheltuiala asa zis sponsorizata de statul roman, nu-i suficienta declaratia pe proprie raspundere in acest sens? In fond la declaratia respectiva se poate anexa si o copie a contractului de inchiriere sau de comodat, fara alte multe hartoage pe care DITL oricum le are?
Doamnelor si domnilor cand creeati o lege si produceti niste norme incercati de la bun inceput sa folositi tot ce ofera codul civil, asumati raspunderea contribuabilui, dar si a angajatilor la fisc! Fiscul incearca sa se acopere cu o gramada de hartii si sa NU aiba nici o raspundere. Incercati sa-i obisnuiti pe angajatii dvs. ca nu sunt Dumnezei si nu-si pot bate joc de contribuabil cand vor si cum vor. Teoretic dispun de un cap cu continut si nu go. Pot continua, dar nu ma ajuta cu nimic, iar enervarea nu-mi va trece. Nu se puteau depune electronic prin ghiseul.ro? Suntem in era informaticii si nu in epoca de piatra!