Rectificarea unui act de identitate/certificat de nastere

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Este a treia oara in viata cand fac demersul pentru emiterea actului de identitate (la expirare) și abia acum sunt anunțat ca nu îl pot face datorită unei neconcordante de prenume al tatălui în certificatul de nastere.
Datorită unei greșeli a funcționarului care a emis certificatul acum 30 de ani, dar și neatenției altor doi care au revizuit dosarul meu pentru C.I. la vârstele de 14, respectiv 24 de ani, abia ACUM se face lumină și mi se cere (de la obraz) să-mi rezolv problema cu certificatul, făcând cerere la Starea Civilă pentru rectificarea acestuia. Abia apoi pot veni din nou să reînnoiesc C.I.
Acest lucru nu m-ar fi deranjat așa de mult daca se rezolva ușor și în timp util. Dar TIMPUL este marea problemă. Sunt nevoit să aștept 2 săptămâni. De ce? Pentru că nu există o comunicare eficienta în folosul cetățeanului la nivelul instituțiilor de stat. Colac peste pupăză, peste 2 săptămâni imi expiră C.I.
Menționez ca aceste lucruri se intampla la Târgoviște, iar eu sunt salariat în București. M-au pus pe drumuri degeaba, mi-am luat liber de la serv. ca sa-mi rezolv actele. Această birocrație este o insultă adresată direct contribuabililor.
Nu trebuiau decât să rezolve problema intern, prin comunicarea și conlucrarea departamentelor.
Cu stimă,
Marius G.