Stabilirea dreptului de proprietate privata – proces pentru obtinerea titlului de proprietate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru a obtine titlul de proprietate, in cazul meu, ai doua solutii:
1. Platesti singur realizarea actelor cadastrale, ridicari topo, etc. si nu doar pentru terenul tau, pentru intreaga parcela. Aici vorbim de zeci de mii de lei si tot nu ai siguranta eliberarii titlului de proprietate.
2. Actionezi in justitie primaria si comisia judeteana. Aici intampini alte probleme, primele din partea instantei. Ti se cere sa depui copii dupa toate actele de stare civila ale tuturor mostenitorilor : de nastere, de casatorie, de deces. Termenele dosarelor sunt date la o perioada de o luna, pana la finalizarea unui proces pot sa treaca ani.

Urmatoarele ” probeleme” apar din partea autoritatilor locale, a caror principala scuza este ca nu au bani, in timp ce reabiliteaza drumuri ce nu duc nicaieri, sau scoli in care nu invata nimeni. Sau care au eliberat deja titluri de proprietate pentru terenurile tale, dar altora.

Vorbim depre ” clasa de mijloc de la sate” , cum sa o ajutam sa se dezvolte. dar o lipsim de dreptul de proprietate. Vorbim despre ” lenea de la sate” , dar dorinta si bucuria de a muncii dispar cand nu esti sigur ca pamantul pe care vrei sa faci ceva nu ti-a fost dat, sau iti poate fi luat. Si intre timp, tu platesti impozit pe terenuri.

Toate actele de stare civila, precum si alte acte ce se afla deja inregistrate la o institutie a statului, sa fie cerute direct de catre instanta de la respectiva institutie.