Autorizație isu

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Compania noastră vrea sa deschidă o activitate de producție intr-o hala. Din luna Noiembrie 2015 ne chinuim sa facem dosarul pentru Autorizație la pompieri. Problema este ca pentru avizare trebuie sa ai la dosar o expertiza de incendiu si un scenariu de incendiu. Aceste doua acte trebuie făcute de un expert agreat de isu. In tara am înțeles ca sunt vreo 20 de asemenea Experți. In Arad ,de unde suntem noi, este unul singur. Acesta este copleșitor de cereri si nu le poate face fata. Noua ne-a zis in fata sa căutam alți Experți. Am încercat la alți Experți in tara si sunt in aceeași situație. Suntem efectiv Blocați între solicitările instituțiilor si posibilitatea noastră de a le obține. In aceasta perioada noi stam cu utilajele si nu producem in timp ce Creditele la bănci trebuie plătite.
Propunerea este sa se infiinteze de urgentă pe lângă isu, comisii de expertizare si de elaborare de scenarii la incendiu formată din specialiști isu, care sa deblocheze situația creată. Aceste comisii sa lucreze contra cost.
Cunosc alte câteva companii care se confrunta cu aceasta situație. Din discuțiile cu experții cu care am luat legătura am înțeles ca se fac programări si peste 6 luni. In aceste condiții dacă nu se iau măsuri urgente activitățile economice se vor bloca.