Formular 088

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (6 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Majoritatea informatiilor solicitate in formular se pot obtine de la alte institutii ale statului (RECOM, REVISAL, TREZORERIE, etc.) prin interconectarea bazelor de date sau inclusiv din bazele de date ANAF. Este inadmisibil sa se ceara documente sau informatii care deja au fost depuse la inregistrarea RECOM si/sau ANAF.

In cazul pct. 15 „Specificaţi care sunt veniturile brute realizate de asociaţi si administratori*) persoane fizice în ultimele 12 luni anterioare celei în
care se depune declaraţia”, pentru venituri obtinute pe teritoriul Romaniei, acestea sunt deja declarate se se pot prelua din bazele de date ale institutiilor din Romania. Pentru venituri obtinute in UE, se pot interconecta bazele de date. Poate fi lasat acest punct pentru veniturile obtinute in afara UE, insa cu ce afecteaza aceasta informative ANAF?!

Termenul de 14 zile prevazut in scrisorile transmise de catre ANAF este total nerealist, mai ales in cazul societatilor cu actionari/administrator/asociati straini sau nerezidenti.