Serviciul de compensare

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Compania noastră livrează bunuri către clienți. De la unii dintre ei achiziționăm si noi diferite bunuri. Dacă dorim sa facem compensare între cele doua companii constatam ca nu le putem face decât dacă compensarea se face in termen de 30 de zile de la facturare. Dacă facturile sunt mai vechi ,atunci le putem compensa intr- un singur mod. Reprezentanții celor doua companii trebuie sa meargă personal la București, la comisia IMI, de la serviciul de compensare de la Ministerul Economiei. Nu contează ca ai de compensat 100 lei sau 100 miliarde lei. Acea comisie face un singur lucru. Ia act de compensare si te înregistrează. Menționez ca procedura de compensare este o procedura de încasare a unor sume de bani pe care nu o încasezi in bani ci in servicii sau bunuri. Aceasta procedura nu afectează cu nimic plata către stat a impozitelor sau a taxelor. Impozitele si taxele se calculează la momentul emiterii facturilor si nu la momentul sau procedura încasării lor.
Dacă nu mergi la aceasta comisie atunci nu poți face compensarea. In situația noastră ar trebui sa mergem săptămânal la aceasta comisie cu diferiti parteneri. Menționaz ca prezenta este obligatorie si nu se pot face online aceste proceduri.
Consideram ca este o Aberația Existenta acestei comisii.
Propunem Desființarea acestei comisii pentru ca nu o consideram logica. Dacă totuși exista o logica a existentei acestei comisii atunci sa se stabilească o suma minima care sa fie anunțată. Dar obligatoriu ar fi sa se poată raporta aceste date online sau prin posta si nu personal.