Stoparea obligativitatii stampilei, conform HG 17/2015

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

HG 17.2015 prevede ca „Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice”.
In aceste conditii, institutii publice, in special autoritatea de management si organismele intermediare ale diverselor programe europene solicita stampila langa semnatura reprezentantului legal pe fiecare document in parte. Lasand la o parte muntele de hartii solicitat pentru fiecare proiect in parte, macar stampila sa nu o mai solicite obligatoriu. Chiar daca regulamentele programelor acestea sunt ne-updatate, solicitarile nu ar trebui sa incalce legislatia nationala in vigoare.
Desi HG-ul e in vigoare din iulie 2015, masura este inca privita cu scepticism.Cred ca o informare catre toate institutiile, prin care sa se clarifice ca nu mai este necesara stampila si ca nu mai sunt obligati sa intoarca documente catre persoanele juridice private daca nu au stampila, ar fi utila.