Declarație pe proprie raspundere privind faptul că la domiciliul fiscal nu se desfasoara activitati economice

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (10 evaluari, media: 4,80 din maxim posibil 5)
Încarc...

In urma modificării codului fiscal, primariile pot percepe un impozit mai mare persoanelor fizice care au inregistrat la domiciliul lor un sediu social.

In acelasi timp, cei care NU desfasoara activitati economice la sediul social pot ramane cu acelasi impozit, cu conditia depunerii la primarie a unei declaratii pe proprie raspundere in acest sens.

Formularul intitulat ”Anexă Model 2016 ITL – 001” (publicat aici: http://www.dpfbl.mdrap.ro/tipizate_itl.html) solicita absolut toate datele stabilirii impozitului, desi aceste date se afla deja in posesia primariei, care de altfel si emite in fiecare an decizia de impunere.

Rubrica ”valoarea achizitiei” (in lei) este complet nerelevanta in cazul unui apartament cumparat inainte de 1989 si necesita investigatii inutile prin actele casei, desi primaria probabil se raporteaza la valori actualizate ale acestor apartamente.

In plus, trebuie anexate la aceasta cerere ”copii ale documentelor, certificate de conformitate cu originalul, conform art. 64 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare”.

Despre ce fel de copii este vorba, atata vreme cat contribuabilul persoana fizica trebuie sa dea doar o declaratie pe proprie raspundere?

Art. 64 din CPF spune astfel: (1) În vederea stabilirii stării de fapt fiscale, contribuabilul/plătitorul are obligaţia să pună la dispoziţie organului fiscal registre, evidenţe, documente de afaceri şi orice alte înscrisuri. În acelaşi
scop, organul fiscal are dreptul să solicite înscrisuri şi altor persoane cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice.

Deci ”orice inscrisuri” suna foarte rau. In cazul meu, s-ar putea sa trebuiasca sa prezint toate actele casei, toate actele mele personale si toate actele firmei ca sa imi sustin declaratia pe proprie raspundere?