Certificat de incadrare grad de handicap minor

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Buna ziua.
As dori daca e posibil sa se reduca numarul de redepunere a dosarului de incadrare in grad de handicap pentru un minor.
Cunosc cazuri de persoane care au copii minori ce au fost diagnosticati cu diferite afectiuni,fizice, psihice, intelectuale, etc. Si sunt minori, incadrati in grad de handicap grav cu asistent personal, dar cu termen de un an de zile..
Dupa un an Familia..parintii.. depun iarasi aceleasi acte..ca sa primeasca un nou termen de un an de zile..
Si tot asa pana la varsta de 18,ani..cand.. Poate/Poate..primesc un certificat de incadrare in grad de handicap Permanent.. DAR nu este posibil la un minor…
Intrebarea mea este..pentru ce sunt chemati in fiecare an? La comisie..pana la varsta de 18 ani? Acte..si acte..si timp si bani..si „luat copilul in brate..coborat 4 etaje..(pentru ca nu este lift!) si pus in masina..si dus..la medic..ca sa puna acelasi diagnostic..”tetrapareza spastica, paralizie cerebrala..etc..etc..etc.”.. dupa care..”hai la comisie”.. si din nou la comisie.. Unii parintii nu au masina.. alti..stau la sat..Cazuri si cazuri.. Si in final..Ai din nou certificatul..dar.FUGI..
FUGI repede cu dosarul.. la PRIMARIE.. (ca sa te angajezi „tu ca si parinte Asistent personal la copilul tau)..din nou..si din nou..si din nou..pana la varsta de 18 ani a copilului.. In fiecare an.. Pui dosar la comisie.. si in fiecare an dosar pentru angajare.. Si pentru ca Programul REVISAL nu permite, decat 3 anexe..la un contract de munca.. dupa 3 ani..pierzi o zi de angajare..
Dar de ce fugi?..pentru ca pe data X..expira contractul deangajare..si daca nu duci actele..pierzi cateva zile din punct de vedere de ASIGURAT in sistem..
DE CE?