Declaratia 394

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (16 evaluari, media: 4,75 din maxim posibil 5)
Încarc...

Declaratia 394, ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 Martie, este UN COSMAR si o nepasare fata de contribuabil.
Volumul de date solicitate, gruparea, organizarea si sistematizarea acestora necesita un volum de munca urias. Rezultatul poate fi imposibilitatea depunerii declaratiei la timp si/sau erori de declarare cu toate consecintele stiute.
In plus, noua reglementare calca in picioare Codul Fiscal art.155 alin(5) din Titlul VI, care nu prevede nicaieri ca trebuie solicitat CNP in scopul intocmirii facturilor ficale.
In plus, inainte de toate, fiecare firma ar trebui sa se certifice la Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale, conform cu Legea 677/2001. Autoritatea a dispus si in trecut stergerea CNP-urilor existente in bazele de date ale societatilor comerciale pentru ca nu au prezentat un scop determinat, precis si legitim pentru a justifica prelucrarea CNP-urilor potrivit art.4 si art.8 din L677/2001.
O parte dintre clienti refuza sa mai cumpere atunci cand li se cere CNP-ul, intreaba pentru ce, devin suspiciosi.
Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale detine un raspuns primit din partea Ministerului de Finante, in care acesta din urma confirma ca nu este necesar CNP-ul persoanelor fizice. Cei de la Autoritate pot confirma acest lucru.