Preluarea ideilor bune din alte tari

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (9 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

O vorba spune ca nu trebuie sa reinventam roata pentru a face lucrurile sa mearga.

Cred ca multe din situatiile actuale cu care se confrunta Romania au fost prezente si in alte tari. Am putea beneficia de experienta tarilor dezvoltate in reducerea numarului de hartii/proceduri/cheltuieli fara a mai fi nevoiti sa trecem si noi ca tara prin stadiile intermediare sau prin a repeta greselile acelor tari.

Sunt convins ca cea mai mare parte a situatiilor prezente in Romania se regasesc si in alte tari si au fost rezolvate intr-un mod care acum ajuta acele tari sa aiba un nivel de trai apreciat de cetatenii respectivi. Deci, pe langa renuntarea la multe solicitari depasite (timbru fiscal, juridic, cereri etc) ar trebui sa ne inspiram de la ceilalti – atentie insa la modul in care o idee este preluata si apoi modificata a.i la final ajunge altceva – pentru a rezolva foarte multe din problemele actuale din tara.

Cu alte cuvinte, sa preluam cele mai bune practici din administratiile si guvernele altor tari care sunt de referinta in acest domeniu (Finlanda, Singapore, Danemarca, Noua Zeelanda etc) si sa le aplicam, fara modificari majore, in tara noastra.