ELIBERARE PASAPORT

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 4,50 din maxim posibil 5)
Încarc...

Fetita mea are dubla cetatenie romana si thailandeza. Locuieste in Thailanda inca din 2007. S-a nascut acolo, a crescut acolo si a locuit si in Romania timp de aprox 2 ani..2005-2007. As dori sa ii fac un pasaport dar este foarte complicat prin ambasada Romaniei din Bangkok. Inteleg ca un minim ar fi de cateva luni bune. A fost mai usor sa obtina viza Schengen pe pasaportul thailandez la ambasada Germaniei din Bangkok decat viza de la ambasada Romaniei ea fiind si cetatean roman.

Am incercat acum cativa ani printr-un email adresat ambasadei sa obtin informatii insa am primit ca raspuns un mail „patriotic” cu sfaturi pentru un parinte responsabil care ar trebui sa se ingrijeasca de aceste lucruri in Romania si nu pe la sectiile consulare!?!?

Consider ca este absurd sa aduci un copil de 11 ani in Romania sa platesti bilet de avion dus-intors doar pentru a obtine un pasaport.

Nu exista o alta cale? Ambasadele nu ar trebui sa se zbata mai mult? Aud mereu ca nu au personal, ca dureaza sa trimita actele sa le primeasca sa etc..