Repartizarea costurilor cu incalzirea in asociatiile de proprietari

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Utilizarea repartitoarelor de costuri intr-un imobil unde sunt surse mixte de energie termica ( Centrale termice proprii respectiv sisteme urbane de termoficare ) creaza probleme majore de confort, cu implicatii serioase la nivelul sanatatii individuale si colective.
Atata timp cat legislativ nu s-au gasit solutiile pentru ca in toate spatiile locuibile, indiferent de sursa de incalzire, sa fie asigurat confortul termic minim ( ex 18 grd C ) transferul de energie intre spatii, in ambele sensuri, are loc in mod semnificativ. Robinetul termostatat nu este utilizat in realitate ca si element de reglaj ci, in cele mai multe cazuri, ca si element de inchidere. Asa-zisa economie este defapt reducerea confortului termic.
De aceea este aberant sa obligi comunitatile sa-si imparta costurile cu energia termica doar pe baza sistemului de repartitoare ( care, important, nu inregistreaza energie ci doar echivalenti ai acesteia ). Asociatiile de proprietari, comunitatile in general, ar trebui sa decida singure cum isi impart aceste costuri, existand si varianta repartizarii dupa suprafata utila coroborata cu suprafata condominiului.
Desigur, contorizarea bransamentului termic este binevenita a fi obligatorie.