Autorizarea lucrarilor de intretinere a constructiilor

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Societatea pe care o administrez are in propritate un imobil. Constatand ca o parte din tigla solzi de pe acoperiş este sparta si zugraveala pereţilor exteriori este deteriorata m-am adresat Primariei Sibiu solicitand autorizarea lucrarilor.

Demersurile pe care a trebuit sa le intreprind au necesitat 18 documete, din care 3 documentaţii tehnice cuprinzătoare:
• Plan topografic vizat de OCPI
• Documentaţie ptr. obţinerea avizului Direcţiei Judeţene de cultura
• Documentaţie tehnica ptr. autorizaţie de construcţie

Documentaţiile de mai sus au cuprins la randul lor texte, planse, releveuri, fotografii, tabele, avize, declaratii pe proprie raspundere, declaratii autentificate notarial, chitante de plata a taxelor, extrase CF, un otrofotplan,etc.

Durata necesara obţinerii acestor documente a fost de peste un an (din august 2014 pana în septembrie 2015) iar costurile insumate s-au ridicat la 2.860 lei.

Mă întreb care este rostul unor documente precum Planul topografic?
Ce au curbele de nivel cu zugraveala şi cu înlocuirea ţiglelor de pe acoperis?
Pentru ce se solicita avizul Agenţiei de protectie a mediului care nu face decat sa incaseze 100 lei si apoi emite un document prin care constata ca preconizatele lucrari nu intra sub incidenta anumitor prevederi legale?
Oare chiar nu este posibil ca pentru lucrări de întreţinere la un imobil care nici macar nu sunt lucrari de constructie sa se gasesca proceduri de autorizare mai simple?