Declaratie de impunere

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Buna ziua!
As dori sa sesizez problema declaratiei de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri rezidentiale proprietar persoana fizica sau juridica, in situatia in care exista un contract de inchiriere sau comodat catre o firma:
Astfel un proprietar persoana fizica sau juridica ce detine un imobil cu destinatie rezidentiala, dar care este inchiriat unei operator economic este obligat sa depuna o declaratie sub sanctiunea codului penal, si chiar sa consemneze olograf, daca operatorul economic respectiv isi deduce sau nu cheltuielile cu utilitatile.
– Ceea ce din punctul meu de vedere nu este correct, intrucat eu ca si proprietar nu am calitatea de a declara in numele respectivului operator economic: daca si cum isi deduce chetuielile cu utilitatile.
Al doilea aspect tot legat de problema de mai sus este ca pe langa declaratia de impunere ni se solicita de catre Primarie urmatoarele documente: – Contract de inchiriere; – Certificat de inmatriculare; – Certificat constatator emis de Registrul Comertului. Aici doresc sa sesizez:
– problema confidentialitatii unui contract semnat intre proprietar si chirias.
– de ce mai trebuie completata declaratia daca tot ni se solicita sa prezentam acte doveditoare;
– prezentarea Certificatului Constatator se poate realiza doar contra cost (taxa pentru Certificat Constatator este de 45 lei) si se elibereaza doar la Oficiul Registrul Comertului teritorial, pe timpul si cheltuiala noastra.
In situatia in care intervin modificari si operatorul economic paraseste spatiul respectiv, in timpul anului fiscal, proprietarul are obligatia de a depune o declaratie fiscala rectificativa in termen de 30 de zile, insa operarea Declaratia fiscale se va realize abia in anul fiscal urmator ! Spre exemplu: daca chiriasul-operator economic pleaca dupa 3 luni tu ca proprietar vei platii tot anul fiscal impozitul majorat pentru cladirii cu destinatie nerezidentiala !!! Este oare corect, legal sau moral …???