Acces consultatie medicala din sistemul public

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (20 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Nu ar trebui sa platim o consultatie la un medic specialist din sistemul public cand ne prezentam fara trimitere de la medicul de familie atata timp cat suntem asigurati ( de aceea avem carduri de sanatate). Se pierde foarte mult timp pentru a face rost de trimitere si apoi din nou pentru programarea la medicul specialist. Ar trebui eliminata o etapa. Daca este vorba de costuri, pentru cei care merg foarte des la specialist, acestia pot fi pusi sa plateasca dupa un anumit numar de consultatii, cum e si in prezent, o trimitere e valabila o anumita perioada.

Trimiterile de la medicul de familie au sens pentru cei care nu stiu ce problema au si in urma unui consult sunt trimisi la un specialist, fie din sistemul public fie din cel privat. Dar sunt multe situatii in care reapare o problema de sanatate si e important sa ajungi mai repede la specialist.

De asemenea, din moment ce exista o baza de date cu asiguratii, nu ar trebui sa mai aducem adeverinte de salarii daca deja avem card si trimitere. Si acest lucru consuma timp, iar cand esti bolnav e bine sa ajungi la medic cat mai repede.