Corelare informatii autorizatie construire/demolare intre Primarie/Politie/ISC

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (8 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Aceleasi acte care constituie dosarul depus la Primarie pt AC/AD, plus AC/AD emise de Primarie trebuie depuse si la ISC pt emiterea unor decizii care apoi sunt necesare la Primarie.
Dintre actele depuse la Primarie, o parte sunt actele de cadastru, altele cele de proprietate care se regasesc la Notarii publici, alte sunt proiectul de arhitectura (validat de un verificator autorizat), proiectul de structura si cel de instalatii avizate de specialisti cu drept de stampila si semnatura.
Consider ca mult mai simplu ar fi ca insititutiile statului sa comunice intre ele si sa scuteasca drumurile proprietarului pt aceasta dublare de acte si informatii.
In mod normal ar trebui sa existe un singur punct de „contact” pt proprietar in care sa fie listate clar documentele si etapele ce trebuie sa le parcurga, cu termeni asumati de solutionare din partea autoritatilor statului.
In cazul in care proprietarul are intrebari util ar fi sa existe un chat „live” cu cineva in cunostinta de cauza a procesului si sa poata fi oferite lamuririle pe loc. Deasemene depunerea actelor sa fie facuta online deoarece toate actele depuse sunt „validate” de catre o istitutie a statului sau de catre o persoana acreditata de stat:
– cadastru
– verificator arhitectura
– structurist
– notar public
– pompieri
– salubritate etc.
Asadar autenticitatea documentelor depuse electronic de catre proprietar poate fi verificata de catre punctul unic de contact prin intermediul unor baze online.
Toata aceasta procedura de dublare/triplare a documentatiei se petrece atat la inceperea lucrarilor de demolare, cat si la finalizarea acestora, apoi din nou la inceperea lucrarilor de construire si inca o data la finalizarea lucrarilor de construire,