Adeverinta salariat/dovada asigurat CASMB

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

La un spital din sistemul public mi-au fost solicitate biletul de trimitere de la medicul de familie, cartea de identitate si adeverinta de salariant. Avand in vedere ca exercit o profesie liberala si obtin venituri din activitati independente, in loc de adeverinta de salariat am prezentat dovada achitarii contributiilor la sanatate pe anul 2015. Precizez ca aceasta dovada mi-a fost refuzata, fiindu-mi solicitata o adeverinta de la Barou. Mentionez ca ma aflu in imposibilitatea de a prezenta o adeverinta de la Barou, avand in vedere ca la Barou platesc doar CAS-ul, iar CASS il platesc la ANAF.

De asemenea, precizez ca dovada achitarii contributiilor la sanatate pe anul 2016 nu am putut-o prezenta, intrucat la acel moment nu primisem decizia de impunere de la ANAF. In plus, cei de la spital s-au exprimat clar in sensul ca este necesara o adeverinta si nu chitanta ce atesta plata CASS.

Mai mult decat atat, incepând cu data de 24 septembrie 2014, conform prevederilor Ordin CNAS 581/2014, publicat în MO 685/19.09.2014, CASMB elibereaza adeverinte de asigurat numai persoanelor care nu apar asigurate în Sistemul Informatic Unic Integrat, de unde rezulta ca nici de la CASMB nu pot obtine adeverinta ce atesta calitatea mea de asigurat, intrucat apar ca asigurata in Sistemul Informatic Unic Integrat.

Avand in vedere cele mentionate, supun atentiei Dvs. aceasta solicitare din partea angajatilor spitalului care sustineau ca nu pot verifica calitatea mea de asigurat.

Insa, in conditiile in care fiecare cetatean roman detine cardul de sanatate de unde rezulta daca un cetatean are sau nu calitatea de asigurat, nu vad finalitatea depunerii unei adeverinte care atesta aceasta calitate.

Pe cale de consecinta, apreciez ca se impune o modificare, in sensul eliminarii acestei dovezi in format hartie, avand in vedere ca, calitatea de asigurat reiese din cardul de sanatate.