Carte de Identitate – Conditionare abuziva Eliberare act de Identitate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Am plecat din tara si am locuit in Germania din 1990 pana-n 2009, cand m-am reintors definitiv in RO.
Pe perioada sederii in Germania, am avut eliberat un Pasaport pt, Cetatean Roman cu Dominiliul in Strainatate.
In 1992, la eliberarea acestui act(in Germania, la Ambasada Romana din Bonn) mi s-a cerut innapoierea Buletinului de Identitate, ceea ce am si facut.
Astfel, inafara Pasaportului pt Cetatean Roman cu Domiciliul in Strainatate, nu mai dispun de niciun act romanesc.
Nici de vre-un act german, fiind doar cetatean roman.
M-am reintors definitiv in tara din 2009. M-am angajat in Ro la o firma la care lucrez si in ziua de astazi. Platesc CAS si toate darile catre stat, ca orice cetatean roman angajat.
In Germania am fost casatorit 12 ani. M-am casatorit in Germania in 1992 si am divortat tot in Germania in 2004.
In urma divortului am o decizie judecatoreasca definitiva, tradusa si legalizata in limba romana si apostilata.
La Sectia 13 politie, la Biroul de eliberare al actelor de identitate pt Sect 3, Ghiseul4, mi se refuza eliberarea unui buletin de Identitate, pe motiv ca nu le aduc si un certificat de casatorie sau o copie legalizata a acestuia, tradusa si apostilata.
Sunt Divortat din 2004.
In Germania n-am avut nevoie de copii pt Certificatul de Casatorie, asa ca n-am nicio copie.
In Germania, Certificatul de Casatorie a fost retras, de catre judecatoria unde s-a judecat divortul, la eliberarea si inmanarea catre mine a Hotararii definitive de divort, in 2004.
Nu mai pot obtine nicio copie de pe vre-un Certificat de Casatorie.
Insa, toate datele care erau trecute in Certificatul de Casatorie sunt transcrise in Hotararea de Divort definitiva si irevocabila, act care este tradus in limba romana, legalizat si apostilat.
Am depus in timp util, cerere pt eliberare Buletin de Identitate, fiind cetatean roman.
Nu posed nicio alta cetatenie inafara celei romane.
Din noiembrie 2015 mi-a expirat si Pasaportul de Catatean Roman cu Domiciliul in strainatate(din 2009 m-am reintors definitiv in RO).
Desi sunt cetatean Roman, mi se refuza eliberarea unui act de identitate. Mi se ingradesc toate drepturile. Nu pot primi cardul de sanatate, nu pot face analize medicale chiar platite de mine, nu mai vorbesc de cele gratuite), pt ca nu am act de identitate. Fara C.I. nu pot avea o locuinta, nu pot locui in chirie, nu mai pot conduce masina, deci voi deveni dispensabil firmei la care lucrez si care ma poate concedia. Nu pot scoate bani sau depune bani la o banca, nu pot primi sau trimite pachete. Nu pot efectua nicio tranzactie sau actiune care necesita un act de identitate. Nu pot semna sau aproba contracte de niciun fel. NU EXIST!

Doresc eliminarea conditionarii, pt primirea unui act de identitate, a necesitatii prezentarii unui certificat de casatorie, atata timp cat starea civila actuala este de Divortat, status dovedit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, legalizata, tradusa si apostilata, de divort.
Se subantelege ca daca esti divortat ai fost casatorit.
La ce mai poate folosi o copie legalizata de pe un Certificat de Casatorie(oricum inexistent), cand exista o Hotarare Judecatoreasca definitiva de Divort?
Sau punem in cumpana o hotarare judecatoreasca definitiva a unui tribunal din Germania, tara din UE care a aderat la sistemul de apostilare?