Amenzi birocratice

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Cu ce iti mai freaca timpul si neuronul incompetenta, nesimtirea si birocratia sistemului nostru.
Mergi la mare. Asa, pe la sfarsitul verii…
Trece timpul.
Trece toamna.
Trece iarna
Si in plina primavara sistemul te pune pe drumuri.
La… Posta Romana!
Unde firesc iti pierzi minim o ora din viata chiar si daca vrei doar sa dai buna ziua.
Si afli… ca sistemului nu i’a mers ceva si platile nu au ajuns la… destinatie.
Asa ca taxa ta de pod pe care ai platit’o la o benzinarie… a intrat in buzunarul nu-se-stie-cui si tu iti iei amenda!
Si uimitor… totusi dupa mai bine de o jumatate de an tu iti amintesti ca la prima benzinarie era buluc si nu le mergea… sistemul. La a doua benzinarie te’ai oprit si ai platit.
Nu conteaza!
Ei sunt incompetenti, nesimtiti iar guvernantii mafioti asa ca… tu(!) ai de umblat pe la fenomenla Posta Romana, pe la Circa Financiara… (ca doar nu poti plati o amenda oriunde, ce… chiar vrei sa scapi – nevinovat fiind – de timp pierdut, evident IN ORELE DE PROGRAM?!), tu ai de platit… iar ei… mai primesc niste bani in plus, necuveniti.
Ca doar nu este datoria lor sa reclame ca n’ai fi platit intr’o perioada de timp rezonabila, in care sa mai existe riscul sa ai acea chitanta la tine. Ei au voie sa reclame oricand, ca tu(!) cetatean comun esti obligat sa iti tii in casa ditamai arhiva de facturele si chitantuci de peste tot! Sa nu arunci nimic! Sa fii o extensie a stupizeniei, a imbecilitatii lor birocratice!

Iar daca peste cativa ani printr’un miracol cineva descopera ca te’au pus pe drumuri si ti’au luat bani aiurea… ghici ce(!): tu vei fi dator din nou sa iti pierzi timp, sa depui dosar (evident cu hartiute vechi de ani de zile!), sa umbli pe la ghisee… fiindca ei au facut ceva gresit (asa ceva se intampla fix acum cu taxa de poluare).