Compensare amenzi

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Mai jos succesiunea evenimentelor pentru o situatie in care am fost pus, in ordine cronologica:

Ziua 0. deznodamantul.
Ziua 1. Scadenta plata impozie depasita
Ziua 2. Intern la ANAF se decide poprirea conturilor persoanei fizice detinatoare de PFA. Se trimit la banci instiintari pentru blocarea conturilor si retragerea sumelor datorate statului.
Ziua 3. Fara sa stiu de ziua 2, ma duc si platesc la ANAF taxele cu care stiam ca sunt restant
Ziua 4. (mult dupa ziua 3) ma trezesc cu conturile blocate pentru motiv ca nu mi-am platit taxele si in plus, ~2000 RON retrasi pentru acoperirea datoriilor catre stat.
Ziua 5. Ma duc la ANAF cu dovada platii, primesc in schimb instiintari pentru 3 banci la care am conturi
Ziua 6. inregistrez la banci hartiile din ziua 6
Ziua 7. se deblocheaza conturile
Ziua 8. Depun cerere la ANAF pentru compensarea banilor platiti in plus (reamintesc, am platiti de 2 ori). Ironic, la registratura nu se vad banii in plus, desi persoana de la executari silite si registratura sunt in aceeasi cladire.
Ziua 9. Trece termenul de rezolvare a cererii. Ma duc la ANAF sa verific. „Pai domnul meu, stiu ca a trecut termenul, imi spune amabil o doamna care se prezinta sefa departamentului, dar omul care se ocupa de cereri si-a dat demisia si trebuie sa le rezolv eu. Imi pare rau dar o sa mai dureze, aratand cu mana un teanc de hartii, toate cereri in curs de rezolvare, zic eu cateva mii, la o prima estimare”. Platesc din buzunar transa urmatoare de taxe cum sunt sfatuit la toate ghiseele si ma rog in gand sa nu ma trezesc iar cu conturile blocate pentru ca deh, sunt restant.
Ziua 10. La ~7 luni de la depunerea cererii primesc o notificare prin posta ca mi-au fost reglate sumele. O parte, pentru ca mai am o ramasita de sub 100RON pentru care nu stiu daca mai merita sa pierd timpul pe la ghisee. Mai bine stau si muncesc acasa si cu putin noroc scot mai multi bani.
Ziua 11. Primesc prin posta o somatie ca mi se vor bloca conturile daca nu platesc taxele in 15 zile de la instiintare. CE?? sunt la zi cu toate taxele imi spun eu naiv. In final m-am linistit, era somatia care ar fi fost frumos sa o primesc in ziua 0.