Nerespectarea separatiei puterilor in stat de Guvern

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Prin ordine de ministru/sefi de institutii se dispun cetatenilor diverse aberatii. Taximetristii, prin ordinul ministrului transporturilor, nu pot fi soferi de taxi daca au avut candva o infractiune la regimul rutier. Esenta e simpla -in LEGEA taximetriei nu exista asa interdictie. De unde Ministerul transporturilor da Legi si stabileste interdictii pentru cetateni. De cand ministerul transporturilor ia locul PARLAMENTULUI??

Alta situatie -seful DRPCIV, desi am toate documentele pentru a putea inmatricula o masina ei nu vpr sa o inmatriculeze pentru ca trebuie sa stau inca 24 de ore ca ei nu sunt in stare sa isi faca treaba interna.

Alt exemplu. Primesc decizie de impunere de la ANAF, cu toate datele mele de identitate. Cidul Fiscal spune clar cate documente trebuie sa ai ca sa contesti decizia de impunere fara a fi nevoie sa depui o copie a actului de identitate al contestatorului. E logic pentru ca ANAF stie cine esti de vreme ce ti-a trimis decizie de impunere. Prin Ordinul Presedintelui ANAF se cere copie de pe carte de identitate cand contesti o decizie de impunere iar in cazul (care e evident ca nu stii) in care tu nu stii de acest ordin al Presedintelui ANAF, ei resping contestatia pe motiv ca nu ai depus copia cartii de identitate. Aceasta situatie nu este decat un siretlic sau o viclenie prin care se pune pumnul in gura cetateanului ca sa plateasca impozit, uneori aberante. In concluzie, Seful ANAF a facut adaugare la Codul Fiscal si de Procedura fiscala , care sunt legi, printr-un ordin nepublicat subrogandu-se atributiilor parlamentului de a Legifera.

Exemple de genul regasim in toate ministerele, cu precadere la cele de mai sus dar si la altele, in special la Ministerul de Interne.