Depunere dosar somaj

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 1,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Cand tu trebuie sa cotizezi la stat e musai, dar cand vine si randul tau sa primesti ceva de la stat lucrurile nu sunt tocmai roz. Si asta este foarte grav, mai ales ca sunt foarte dese situatiile in care se intampla sa nu-ti gasesti prea repede un loc de munca si sa ai nevoie de acel ajutor de somaj ca de apa (chirie, mancare, transport etc.)
Doamnele de la ALOFM Sector 1 (care se afla in sectorul 5) iti dau o fituica (la propriu fituica), in care, printre altele, iti cer adeverinte de vechime si adeverinte de cotizare stagiu somaj de la toti angajatorii incepand cu 01.01.2011. Daca ai mai multi angajatori nu prea e bine. Sau daca ai lucrat in mai multe orase, eventual si la distante foarte mari.
Solicita aceste adeverinte desi mie mi-au listat concret situatia cu toti angajatorii si cu toate cotizarile lunare la fondurl de somaj, inlcusiv sume.
Este inutil sa ceara aceste adeverinte intrucat deja ALOFM detine aceste date.
Chiar daca angajatorii elibereaza din proprie initiativa aceste adeverinte (se intampla extrem de rar), acestea sunt de multe ori gresite sau au alt format.
Nu inteleg la ce sunt bune? doar pentru ca au pe ele o semnatura si o stampila si ca sa faca maculatura, tone de hartii, cand ai putea doar sa te prezinti cu buletinul si sa le spui CNPul. Atat!
De asemenea, se solicita celebra adeverinta de venit de la ANAF. In cazul meu nu mi-au primit dosarul de somaj pentru ca pe adeverinta mea de venit scria Botosani (acolo figuram cu domiciliul fiscal deoarece avusesem un PFA) in loc de Bucuresti. Cand am solicitat la ANAF modificarea docmiciliului fiscal ca sa obtin mult dorita adeverinta de venit, mi-au spus ca dureaza aproximativ 6 luni, deci adio somaj.
Aceasta adeverinta poate fi solicitata de ALOFM direct de la ANAF; asa s-ar mai subtia randurile la ANAF.
In plus, doamnele de la Sector 1 nu ar mai fi ofuscate cand vin contribuabili sa depuna dosarul de somaj, pe motiv ba ca „dosarele se depun dimineata„ (desi era in timpul programului si nu scria nicaieri vreun orar de depunere al dosarelor) sau ca nu au apucat sa manance de pranz si sa mai astept pe langa alea 2 ore.