Situația obligațiilor fiscale de plată la data de … (persoană fizică)

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Mi-am creat un cont de utilizator pe site-ul ANAF cu speranța că voi economisi timp și alte resurse legate de deplasările periodice la filiala ANAF. Am solicitat (pe site-ul ANAF) documente relativ la poziția mea în raport cu ANAF. Primul document pe care l-am primit a fost acest ”Situația obligațiilor fiscale de plată la data de (curentă)”. Din nefericire nu am reușit să înțeleg unele din înscrisurile din acest document, în special cele legate de semnul minus (-) așezat în fața unor cifre precum și ”algebra” utilizată de anaf pentru a aduna și scădea aceste cifre. În această situație, am trimes (pe site) o cerere de lămurire a celor semnalate mai sus. Astăzi (după aprox 2 săptămâni) am primit răspuns. N-o să vă vină să credeți: site-ul ANAFcare ar trebui să contribuie la eliminarea hârtiilor, a condus la crearea unui document foarte prezentabil care mi-a fost transmis în formă .jpg – o poză a unei pagini de hârtie, printată dintr-un computer, semnată olograf cu pix albastru de către Carmen Ioana Gheorghe, Șef de Administrație, și de către doamna Carmen Pop Mitoi, Șef de Serviciu, înregistrată – tot cu pix albastru – cu nr. 7889/17.03.2016, și ștampilată cu cerneală albastră. Incredibil! Încercarea mea de a economisii resurse a condus la consumul a câtprva zeci de minute a unor funcționari ANAF. Iar răspunsul, veți întreba, este lămuritor? Îl reproduc aici ad-literam: ”Urmare adresei dvs. transmisa prin e-mail inregistrata la ANAF sub nr. AC_993797-2016 si înregistrată la Administrația sector 4 a Finanțelor Publice sub nr. 7889/03.03.2016, va informam ca pentru rezolvarea problemelor de natura celor expuse de de dumneavoastra trebuie sa va adresati serviciului de specialitate. respectiv SERVICIULUI EVIDENTA DE PLATITOR – PERSOANE FIZICE din cadrul Administratiei sector 4 a Finantelor Publice din Bd. Constantin Brancoveanu nr.2”
Citatul de mai sus l-am reprodus identic – de observat că de câteva ori se folosesc unele caractere specialele românești (ă, î, ș, ț).

Tare, nu? Atâta efort pentru a spune nimic și pentru a trimite cetățeanul tot la cozile de la ghișeurile prea tocite. În plus, acum va trebui să dau print la documentul care mă nelămurește, document care, mai mult ca sigur, nu va fi recunoscut de doamna de la ghișeu care nu va înțelege ce vreau eu și care, orice mi-ar spune nu ar avea nici-o valoare neffind decât un schimbe de vorbe și nu un document la care să pot face referire ulterioară. Chiar așa blestemată să fie țara asta?