Somatia – Titlu executoriu trimis de ANAF fara o notificare in prealabil

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (20 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

S-a intarziat de pe 25 februarie pana pe 10 martie 2016 plata catre stat a contributiilor salariale din cauza ca unele facturi nu au fost incasat si efectiv nu s-au putut efectua aceste plati.
In consecinta, pe data 17 martie 2015 ANAF a trimis o somatie si un titlu executoriu prin care eram informat ca daca debitele nu sunt platite in 15 zile se va pune proprire pe conturi. Numai ca realitatea este alta: aceste debite au fost platite pe data de 10 martie 2016.

Imbunatatiri propuse:
1. Fiecare firma ar trebui sa aiba un cont in care sa vada cat are de plata catre stat si care este istoricul platilor.
2. ANAF ar trebui mai intai sa trimita o instiintare si eventual sa discute pe firma pentru a vedea care este cauza intarzierii platilor.
3. ANAF ar trebui sa specifice clar in cele 2 documente trimise (somatie si titlu executori) unde si cum ar trebui firma sa faca dovada plati – se solicita doar sa se faca dovada plati. Dar unde? La ce ghiseu? Ar trebui sa aiba un numar de telefon si o adresa de email la care sa poti sa discuti problema.
Eu care am platit intre timp nici nu stiu unde sa ma adresez ca sa fac dovada plati si nici la ce ghiseu sa intreb.
3. ANAF ar trebui sa verifice inainte de a trimite aceste documente daca firma respectiva mai este debitoare pentru a reducele unele costuri inutile (in ziua plati, adica 10 martie 2016 am intrebat la TREZ daca firma figureaza cu debite iar raspunsul a fost NU) – in cazul meu este clar ca ANAF a trimis aceste documente la cateva zile dupa ce se platise