certificatul de urbanism

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (16 evaluari, media: 4,88 din maxim posibil 5)
Încarc...

Dragă Guvernul Romaniei,
Certificatul de urbanism este necesar pentru obținerea oricărei autorizații de construcție. Un eveniment pe cât de banal pentru primării, pe atât de important pentru deponentul obișnuit. Majoritatea primăriilor solicita diverse acte cum ar fi extrasul de carte funciară, dovada proprietaii, actele de identitate ( să nu uităm și faimoasele copiii ale acestora).
Odata, o primărie mi-a solicitat și proiectul de arhitectură (absurd, nu?) certificatul de urbanism este o hârtie standard cu informație publică și în general aceiași în zonele rurale, totuși primăriile au nevoie de 30 de zile să scoată o hârtie la imprimantă. Acest lucru este în opinia mea o dovadă a lipsei de respect față de contribuabil.

Astazi, mai mult ca oricând mi-am dorit să emigrez după ce am fost umilit de un funcționar al unei primării. (Comuna Berceni să fiu mai exact). Unde, după o perioadă îndelungată de așteptare am fost informat ca nu pot cere un certificat de urbanism pentru ca imi lipsește extrasul de carte funciară. Reproșul ca am stat o oră în fata ușii înainte de a fi primit doar ca să nu fiu ajutat a fost rasplatit cu hn țipăt isteric al funcționarului… M-a rog, asta nu e treba guvernului.
Notarul mi-a explicat ca nu imi poate da extrasul până nu se finalizează intabularea. Sincer, nu mă interesează ce înseamnă aceste lucruri, cert e ca trebuie să aștept 90 de zile până să pot să încep constructia propriei case pentru ca instituțiile statului nu sunt în stare să se coordoneze.
Acum știu ca reacționez sub frustrarea evenimentelor de azi, de aceea m-am decis să va scriu vouă și să nu fac o reclamație formală superiorilor funcționarului.

Va mulțumesc pentru ca ați citit acest mesaj.
Cu drag,
Cristi Popazu