Depunerea de formulare folosind tipizatele, oferirea raspunsului, modul in care primesti raspunsul, nestandardizarea la nivel national.

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Pentru emiterea oricarei autorizatii, aviz, certificat, sau orice alt document de acest tip o autoritate are dreptul la 30 de zile pentru a intocmi si emite un raspuns. Majoritatea primariilor din tara emit documente customizate, au cereri customizate au reguli customizate, etc. Ex: Emiterea unei autorizatii de functionare, depinde de un acord/aviz dat tot de primarie, depinde de alte avize date de alte autoritati unde trebuie sa te duci si primesti aceeasi fituica clasica xeroxata cu actele necesare si intri in tot felul de bucle de acest gen; dupa 75 de zile ai actele, daca te misti bine si iti incepi treaba.

Cum vad eu lucrurile: Primaria sa intermedieze toate aceste procese de obtinere de avize, etc; dar nu gratis, sa platesti ca la o firma de avocatura, dar sa stiu ca nu e cazul sa intreb in standa sau in dreapta cine pe cine cunoaste, sa stiu cum imi arata formularul si raspunsul pe care il primesc, sa nu ma intreb ca idiotul de la un ghiseu la altul daca am avizul sau acordul corect; primaria nu e nevoie sa ma trimita la 10 institutii dupa avize, cand ele isi pot da un acord electronic..vezi operatiunile de avizare a platilor in banca.

Cum se poate face acest lucru: standardizarea formularelor si a raspunsurilor emise, adica in toata tara sa am acelasi formular de cerere, si sa am aceeasi autorizatie ca si model, nu sa am 10 modele de autorizatii, avize sau etc facut dupa cum au inteles unii sau altii; daca e mai tanar le face mai colorate daca nu le printeaza direct din word si sa am acelasi mod de abordare al emiterii; ne laudam ca avem internet si retele, la ce le folosim cu adevarat.