Administrația statului complet online

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Aș propune crearea unei platforme online care să centralizeze toate serviciile online oferite de Guvernul României.
O platformă la care este o autentificare unică, după care cetățenii pot alege din serviciile disponibile online.
În momentul în care se poate realiza o autentificare sigură (pe bază de e-mail și cod de identificare trimis pe telefon mobi ca la bănci, sau după schimbarea buletinului pe smart card se poate autentifica cu acesta, sau chiar și la ora actuală toți cetățenii dispun card de sănătate, care este un smart card și se poate folosi la autentificare, etc) se poate crea un portal compun, pe care cetățenii își pot încărca/modifica datele (adresă, date de contact, un IBAN). Prin acesta se poate realiza o cale sigură de comunicare între stat și cetățean.
Cetățenii pot primi facturi, notificări de la stat, iar cetățenii le pot plăti direct de pe această platformă, sau chiar dacă statul are de plătit la cetățeni (indemnizații, alocații, burse, etc) au la dispoziție un IBAN pe care pot vira direct banii.
De exemplu în caz de naștere la emiterea certificatului de naștere se alocă un părinte la copil, iar dacă acest părinte are completat datele necesare automat poate primi alocația în cont fără necesitatea de a depune acte peste tot.