dosarul de somaj

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Simplificarea intocmirii dosarul pentru obtinerea ajutorului de somaj, prin diminuarea documentelor necesare la dosar.
Consider ca ar trebui eliminata solicitarea cu privire la depunerea adeverintelor de la toti angajtorii inca de la primul contract de munca, deoarece in evidenta AJOFM deja exista aceste date.
In evidentele AJOFM, din cunostintele mele, exista informatii detaliate cu privire la toti angajatorii unei persoane, contracte de munca, perioada lucrata, salariu obtinut si asa mai departe, de aceea NU ar mai trebui sa se solicite aceste adeverinte , sa fie solicitata doar adeverinta de la ultimul angajator.
Personal m-am aflat in situatia in care o adeverinta de la un angajator vechi nu corespundea cu modelul solcitat de AJOFM si riscam sa nu imi fie recunoscuta o perioada lucrata,( DESI IN EVIDENTA AJOFM APAREAM CU INFORMATIILE NECESARE) in cele din urma , am reusit sa contactez acel angajator pentru o noua adeverinta, insa la fel de bine puteam sa nu reusesc acest lucru, vorbim de un post de munca ocupat acum aproximativ 5 ani.
In concluzie : la dosarul pentru obtinerea ajutorului de somaj ar trebui solicitate doar adeverinte de la ultimul angajator, celelalte date fiind deja in sistemele statului.

De asemenea o alta propunere legata tot de acest aspect, ce vizeaza tot agentiile de somaj, se refera la eliminarea procedurii de vizarea a carnetului de somaj in fiecare luna, prin prezenta personala la sediul AJOFM. Mi s-a intamplat efectiv sa uit ca sunt in ziua cu pricina si sa nu ajung din acest motiv, ceea ce a dus la eliminarea sumei pentru luna respectiva.
Consider ca ar trebui sa se gaseasca alte masuri de verificare.

De asemenea nu ar mai trebui sa existe transmiterii ajutorului de somaj prin posta romana, acest serviciu ar trebui desfiintat, sau oferit la cerere, INLOCUIT prin plata pe card bancar , acest aspect simplifica foarte mult procedura lunara .