Depunere declaratie impunere persoane fizice, proprietari cladiri cu destinatie mixta,pentru care suprafetele folosite in scop rezidential si cele folosite in scop nerezidential nu pot fi evidentiate distinct, fara decontarea cheltuielilor cu utilitatile

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Ieri, 24/03/2016, am vrut sa depun aceasta declaratie dar am fost refuzata de catre un functionar al acestei institutii, in calitate de Serviciul Biroul Unic I Persoane Fizice. Motivul refuzului: nu am anexat declaratiei mai multe documente precum certificat constatator ONRC, copie contract comodat, copie contract casa, etc.
Conform noilor dispoziţii, formularul se depune alături de o declaraţie pe propria răspundere a proprietarului sau a persoanei împuternicite, după caz, prin care aceasta îşi va asuma faptul că „nici una dintre cheltuielile cu utilitățile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică”, fără a mai fi necesară depunerea altor documente justificative, precum contractul de comodat, contractul de închiriere sau certificatul constatator de la registrul comerțului.
Din fericire, termenul de depunere a acestui formular/declaratie a fost prelungit de catre guvern pana la 31/05/2016 astfel incat si functionarii acestei institutii sa afle cum ar trebui procedat in aceasta situatie, fara a mai pune pe drumuri, solicita documente inutile contribuabililor.
Prin astfel de atitudine/comportament, functionarii publici ai acestei autoritati a statului determina contribuabili sa nu poata respecta prevederile legale in vigoare si sa fie sanctionati.
Functionarii ar trebui sa nu uite niciodata ca sunt in slujba contribuabililor si ca sunt platiti de catre acestia…