Plătim servicii medicale obligatorii la privat

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Bunica mea de 87 de ani are o pensie de 580 de lei. Pentru că se simţea rău, am fost cu ea la un spital din Bucureşti unde a fost nevoie de o investigaţie tomografică. Din cauza faptului că spitalul nu oferea acest serviciu medical, a trebuit să plătim 400 de lei pentru această investigaţie unei clinici private, care funcţiona în interiorul aceluiaşi spital. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi trebuit să facem dacă nu aveam aceşti bani. Sunt însă sigur de faptul că sunt foarte mulţi oameni în această situaţie.
Altădată am fost cu soţia la un spital specializat în orl, tot în Bucureşti, pentru o problemă la ureche. Medicul de gardă trimitea toţi pacienţii cu probleme la ureche către un cabinet privat, care se afla lângă spital, pentru a face un test de auz, înainte de a pune diagnosticul. Punea diagnosticul doar dacă veneai cu chitanţa de la cabinetul respectiv. Procedura medicala era extrem de simpla. Practic, o asistentă îţi punea o cască la ureche şi te întreba dacă auzi un beep. Taxa era de 100 de lei.
Nu ştiu dacă aceste lucruri se întâmplă din cauza blocării posturilor de specialitate, lipsei de fonduri, corupţiei, incompetenţei sau câte puţin din toate. Ceea ce ştiu este că trebuie făcut ceva în sensul acesta. Nu se mai poate continua aşa! Nu toată lumea are bani să plătească încă odată serviciile medicale! NU este normal să se întâmple asta. Dacă vreau să mă tratez la privat, ar trebui să fie o opţiune, nu o obligaţie.
Vă rog să găsiţi soluţii eficiente pentru a rezolva aceste problemele.

Vă mulţumesc.