Solicitare documente ANAF

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru inmatricularea de motociclete (Presupun ca este valabil si pentru autoturisme) care provin din UE, este nevoie de un certificate in scopuri de TVA eliberat de ANAF.
Pentru emiterea acestui certificate, ANAF solicita o serie de documente intre care si documentele de identitate ale vehiculului din tara de provenienta precum si traduceri autorizate ale acestora.
Consider ca solicitarea este redundanta pentru ca, anterior prezentarii la ANAF pentru obtinerea certificatului in scopuri de TVA, se merge la RAR si se obtine Cartea de Identitate a Vehiculului, documentul de baza pentru certificarea identitatii unui vehicul potrivit legii romane.
Aceasta Carte de Identitate se obtine tocmai prin prezentarea vehiculului si a documentelor acestuia din tara de origine
A se vedea daca nu cumva obtinerea acestui certificat in scopuri de TVA nu este el insusi redundant si daca aprecierea nesesitatii de plata sau nu a vreunei taxe, TVA, etc, nu se poate face direct de catre cei de la inmatriculari, cel putin pentru motociclete.