ORIENTARE SPRE CETATEAN IN SALILE GHISEELOR DIN ADMINISTRATIA PUBLICA

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

1.Actualmente, in unele sedii ale ANAF, DGITL, Politiei si Primariilor se mai practica asteptarea randului la ghiseu prin clasica coada „in sir indian”, cu tot inconfortul ei. Propun instalarea DISTRIBUITOARELOR DE NUMERE DE ORDINE (accesibile fiecarui cetatean si nu cenzurate de un angajat – ca la DGITL SECTOR 1 DIN BUCURESTI – si INSTALAREA DE SCAUNE SI BANCI PENTRU PUBLIC in aceste sali cu ghisee, astel incat cetatenii sa nu mai fie nevoiti sa astepe in sir indian in fata fiecarui ghiseu… Aceste distribuitoare sunt foarte raspandite in statele civilizate intrucat nu numai ca permit orientarea mai rapida spre ghiseul adecvat si oarecare libertate de miscare si decizie pentru public dar permit introducerea si utilizarea unor indicatori privind eficienta si calitatea serviciului prestat de fiecare angajat lucrand in front desk / ghiseu (de exemplu: durata de asteptare, durata de servire/ solutionare, numar de clienti serviti, durata si frecventa pauzelor, timpii morti (din diferite motive), etc.
2.Instalarea la fiecare ghiseu a cate unei camere video si a unui microfon (cu afisul „ATENTIE- SUPRAVEGHERE VIDEO-AUDIO…. SURADETI!” poate avea un rol preventiv major pentru stabilirea si mentinerea atitudinilor civilizate in relatia angajat-cetatean dar si pentru evitarea tentatiilor coruptibilitatii..
3.Asigurarea continua si integrala a accesului publicului la toaletele/ WC-urile din sediul institutiei (actualmente in unele institutii publice nici macar nu exista asemenea toalete sau singura toaleta existenta este accesibile doar persoanelor cu dizabilitati), toaletele existente din constructie in unele sedii fiind monopolizate de angajati!! SITUATIA ACEASTA ESTE CULMEA MIZERIEI MORALE!
4.Asigurarea serviciilor de copiere a documentelor, de vanzare a timbrelor fiscale si de plata a unor taxe IN SEDIILE INSTITUTIILOR CARE PRETIND ASA CEVA (pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri!)