Innoire carte de identitate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Odata cu preschimbarea CI, automat ar tb sa fie schimbat si permisul de conducere -altfel, iti iei amenda (6-20puncte de penalizare, unde punctul e 10% din salariul minim pe tara). In prezent, intr-o parte iti elibereaza CI, apoi te duci in alta parte sa faci dovada noii CI, ca sa iei un nou permis. Absurd!
Daca bazele de date ar fi interconectate, in momentul cand te duci sa prezinti actele pt o noua CI, ar tb sa predai automat si permisul, ca sa le ridici pe amandoua.
Wishful thinking: intrucat statul roman ar tb sa aiba si telefonul meu, dar si adresa de email, sa primesc un sms automat cu 30zile inainte de expirarea valabilitatii CI, la care sa raspund cu DA, daca au ramas toate datele la fel, si cu NU, urmat de un sms cu locatia noua, in caz contrar.
Pasul 2: prin curierat rapid sa-mi fie predat personal plicul cu noua CI si noul permis, in ambele variante de mai sus.(ca am ramas la aceeasi adresa sau ca mi-am schimbat-o). In acel plic sa existe altul, CR, pe care statul sa-l primeasca, cu vechile mele acte: CI +permis de conducere -asta daca nu are incredere in mine ca nu gasesc o foarfeca suficient de mare sa taie 2plastice.
Astfel, s-ar elimina birocratia, timpul meu pierdut, bani dati aiurea la CEC, etc.
PS: evident ca-mi poti debita contul de debit pt acest efort, desi daca stau sa ma gandesc, preschimbarea actelor se face odata la 10ani -deci un rastimp destul de mare in care eu platesc taxe, care ar tb sa-mi asigure anumite servicii gratuite -cum ar fi obtinerea unui nou permis sau noi CI.