Declaratia 394

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Formularul 394 nu a fost simplificat, cele mai multe dintre cerinte se mentin si, din contra, au fost introduse noi obligatii, aflam dintr-un proiect de ordin publicat de ANAF la rubrica Transparenta decizionala.
Se prevede introducerea in formular a operatiunilor efectuate de catre persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA in regim special. De asemenea, pana la data de 01.01.2017 pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate catre persoane fizice pentru care au fost emise facturi cu valoare individuala mai mica sau egala cu 10.000 lei, proiectul prevede inscrierea in formular a numarului total al facturilor emise, valoarea totala a bazei impozabile si TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA urmand ca incepand cu data de 01.01.2017, sa fie cuprinse in lista de detaliu toate facturile emise catre persoanele fizice, indiferent de valoarea acestora.
Informatiile vor cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele: tara, localitate, judet/sector, strada, nr., bloc, apartament, alte detalii adresa. Rubrica „alte detalii adresa” se va completa in situatia in care se vor inscrie alte elemente decat cele existente in formularul pretiparit sau nu se detine o adresa din Romania.
Timpul necesar pentru a completa o astfel de corvoada statistica ramane 4-5 zile, nimic nu devine MAI SIMPLU.
Un astfel de cosmar complica enorm viata contribuabililor corecti si alimenteaza iluzia ca evaziunea fiscala poate fi controlata din birou.
Cinci zile lucratoare pentru unul sau doi salariati insemna o saptamana din luna lucrate spre folosul indoielnic al birocratiei.