Proceduri repetate la vanzare-cumparare de imobil, lipsa GHISEULUI UNIC pentru declaratia impozitului la primarie si transcrierea contractelor de utilitati (curent, apa, gaz, telecomunicatii, etc)

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Cu ocazia cumpararii unui imobil cumparatorul ar putea sa dea o imputernicire in fata notarului, unui ghiseu virtual, prin care TOATE institutiile si societatile in cauza ar primi instiintarea / documentele necesare (in momentul de fata la fiecare unitate se depun aceeasi acte, separat): contractul de vanzare-cumparare, noul extras CF, copie dupa cartea de identitate, cu care s-ar realiza in mod automat transcrierea impozitarii la primarie si transcrierea serviciilor de utilitati (gaz, curent, apa si canailzare, etc). Astfel, contribuabilul n-ar mai fi obligat sa se deplaseze la fiecare ghiseu din tot orasul, cel putin 4 – 5 la numar, cu aceleasi documente, sa semneze ca vrea sa faca transcrierea. Asta se subintelege in momentul cumpararii, si poate fi specificat in fata notarului, iar acel ghiseu virtual ar trimite electronic documentele / cererile pentru schimbarea numelui beneficiarului. (Ca sa va dau o comparatie, e ca si cum la cumpararea unui automobil ar trebui sa facem separat transcrierea caroseriei, si separat transcrierea motorului, a cutiei de viteza, etc.)

Mai mult decat atat, la curentul electric este o situatie si mai aberanta. Chiar daca avem un singur fir care intra in casa, si nu se face nici o lucrare / verificare de retea in momentul transcrierii, consumatorul are de a face cu 2 societati. Odata trebuie sa depuna un set de acte la Electrica Distributie, de unde primeste un aviz tehnic, iar a doua oara, cu aceeasi set de documente, plus acel „aviz tehnic” (a carui eliberare dureaza 10 zile!), trebuie sa se duca la Electrica Furnizare, sa primeasca noul contract. In acest timp, s-ar putea ca facturile emise intre timp sa fie neachitate, iar imobilul sa fie debransat, etc.

Asadar, va solicit 2 solutii:

1. Una pentru rezolvarea la ghiseul unic al transcrierii unui imobil si al utilitatilor

2. Una pentru Electrica Distributie si Electrica Furnizare, care practic fac aceeasi lucru, pentru 2 seturi de hartii, si 2 saptamani de asteptare.