Inregistrare contract inchiriere la orice agentie ANAF / ONLINE

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (6 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In acest moment pentru a inscrie un contract de inchiriere al unui apartament aflat in alt oras, decat cel de domiciliu al proprietarului, trebuie sa mearga proprietarul sau cel imputernicit sa duca toate actele la ANAF-ul din raza domiciliului proprietarului.
Asta este o aberatie, pentru ca sa spunem ca proprietarul este din Oradea, cumpara un apartament in Sibiu. Imputerniceste pe cineva din Sibiu sa se ocupe de apartament.
Imputernicitul face un contract de inchiriere semnat de el si de chirias si nu il poate inregistra in Sibiu, fiindca trebuie inregistrat la ANAF Oradea…

SOLUTII:
1) Scanare si inregistrare documente online – simplificare procedura si incurajarea cetateanului.
2) Contractul sa poata fi inregistrat si la ANAF-ul din orasul celui imputernicit, iar apoi cele doua institutii sa faca schimb de documente si sa ajunga in final la autoritatea competenta.
3) Pentru proprietarii care sunt anajati si deja platesc CASS sa li se deduca AUTOMAT CASS-ul din plata chiriilor, fara a mai fi nevoie sa aduca adeverinta, fiindca deja ANAF are baza de date cu toate contributiile platite de orice angajat din tara.

PS: Nu este de mirare ca probabil nici 30% din oameni nu inregistreaza contractele la ANAF, tinand cont de nerusinarea functionarilor publici si chichitelor birocratice/prezentarea personala.