dosarul de incadrare in grad de handicap – adulti

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Exagerat de mult efort fizic de depus pentru o persoana cu handicap, pentru a obtine actele necesare (mai rau de imbolnavesti, incat iti vine sa renunti la demersuri, cu scopul de a ramane intreg psihic si fizic):
1. medic de familie: trimitere spital (stat la rand)
2. loc de munca: adeverinta salariat pentru spital
3. spital: referat medical (internare de zi sau de 3 zile; pentru internarea de zi, stat in picioare, la rand, pana la 6 ore, pentru inregistrare, analize si investigatii; mediul este negativ)
4. medic de familie: scrisoare medicala (stat la rand; medicul poate refuza completarea si eliberarea scrisorii medicale in ziua programata, pe motiv ca mai are oameni la rand; posibilitatea de a veni de 2 ori la medic pentru aceasta)
5. Directia de Asistenta Comunitara/ Primaria: ancheta sociala (nu se elibereaza pe loc; se elibereaza intr-o alta zi)
6. loc de munca: o noua adeverinta de salariat, pentru dosarul de handicap
7. Direcţia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului/ Serviciul Handicap Adulti: depunere dosar (un drum pentru depunere dosar; al 2lea drum pentru verificarea documentelor din dosar; al 3lea drum pentru eliberarea certificatului nou/ revizuit; posibil sa nu se elibereze certificatul la data programata, iar persoana sa vina de mai multe ori, de fiecare data cand este chemata).
8. banca: cont IBAN (necesar pt pct 10)
9. studio foto: obtinere fotografii tip buletin (necesar pt pct 10)
10. DGASPC: obtinere legitimatie transport.

Dupa aceste demersuri omul nu mai poate, mai ales daca are un loc de munca (programul sau de munca coincide cu programul tuturor institutiilor) si o familie cu copii de ingrijit. Nu mai poate face fata adecvat sarcinilor de serviciu si familiale si nu-si poate lua mereu concediu de odihna/ medical.